Ayurvedisk Grundkurs
   Kursstegen     Kursanmälan     Kursbetalning     Kursboende                Till Startmenyn

Ayurvedisk Grundkurs
Steg 1-3

Mål

Grundkursen är till för att skapa egen utveckling och hälsa samt förstå grundprinciperna inom ayurveda. Kursen är också start för dig som vill gå vidare och utbilda dig till Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogavägledare.

Bakgrund

Kunskap om ayurveda, en livsfilosofi som gör det möjligt att skapa och bevara hälsa!
Ayurveda erbjuder:   - Kunskap som ger insikter om dig själv och dina behov.
  - Kunskap om hur din omgivning påverkar dig.
  - Kunskap och verktyg till att skapa inre och yttre harmoni!

Kursen

Grundkursen är en allmän utbildning för egenvård och för att förstå grundprinciperna inom ayurveda. Du får en bred, praktisk grund hur du tillämpar Ayurveda.

Inga förkunskaper behövs, men bra att ha läst en eller flera böcker före grundkursen så att alla begreppen inte är helt nya. Grundkursens bok "Skapa din Hälsa med Ayurveda" – Maivor Stigengreen är bra att läsa före kursstart, mer kurslitteratur kommer att rekommenderas under kursen.

Kursen passar alla! Långtidssjukskriven, eller frisk och vill bevara hälsa, mycket kunnig om ayurveda eller inte har några kunskaper alls.
Många söker hälsa när man mött fysisk och/eller psykisk obalans det öppnar upp dörrar till en längtan att förstå djupare delar av sig själv och vad som skapar obalans och vad som skapar livskraft. Ayurveda är vägen till den kunskapen!

Utbildningsstegen

I varje kurssteg ingår ”medicinsk” Kundaliniyoga, meditationer och andningsövningar.

Lärare

Susanne Montelius, Ayurvedisk Lärare & Terapeut, Internationell Kundalini- och Medicinsk Yogalärare

SFKM

Grundkursen är godkänd och kvalitetssäkrad av SFKM.


Så tycker eleverna om Grundkursen

Jag vet inte hur länge jag har sökt för att hitta något vettigt, naturligt, självklart och som ger resultat. Idag har jag hittat hem!
Jag tycker verkligen om att åka till Gåvotomta och lära mig om vad Ayurveda har att erbjuda.
Den här utbildningen lär mig att älska och accepter mig själv. Den visar mig hur jag ska leva för att må bra. Den ger mig redskap som jag kan använda dagligen. Den lär mig också hur jag kan hjälpa, vägleda mina medmänniskor. Tack Susanne för all kunskap och vägledning.


Natti Vas, Jönköping

Det här är utbildningen du ska gå om du verkligen vill hjälpa, eftersom utbildningen inte bara omfattar kroppen utan allt runtomkring som påverkar den.
Jag har alltid tänkt att allting inte passar alla när det kommer till bland annat hälsoråd, och ayurvedan bekräftar just detta och att vi alla är olika.
Mycket bygger på sunt förnuft, sådant som tidigare generationer hade koll på men som i mångt och mycket fallit i glömska.


Karin Redberg, Tranemo

Jag vet egentligen inte när jag började intressera mig för ayurveda, men det började i alla fall med maten. Kryddad vällagad mat som jag mådde bra av. Jag har gått tre steg med uppehåll emellan. Efter första kursen var jag så fascinerad av att jag först nu, i medelåldern, får lära mig väsentliga och basala kunskaper om min egen kropp! Saker som jag borde fått lära mig när jag växte upp. Vi påverkas ju varje dag av hur vår matsmältning fungerar och tänk att äntligen får lära sig hur jag kan påverka den! Hur och när det är bäst att äta för bästa njutning och nytta.

Jag vill varmt rekommendera att gå en kurs hos Susanne. Det ger kunskaper, bokstavligt talat, för livet! Som sagt steg 1 i ayurveda är början på en ny resa genom ditt eget liv!


Annika Johansson Yogamassör, Barnarp

Jag går runt med min lång kokta varmvattentermos, utrensning för fullt och äter bara vegetariskt, ibland kan jag synda med lite socker men en förändring åt gången känner att jag fått ny energi och känner mer glädje över allting. Det är riktigt härligt!!

Träffade en gammal vän härom dagen hon såg en helt annan energi runt mig det var riktigt roligt att höra. Jag har blivit mer medveten i min vardag tänker på att jag äter rätt för min dosha vilket gör mig lättare och piggare jag känner verkligen lycka och tacksamhet i allt jag gör. Jag har landat i mig själv, tack Susanne


Anne Nyander

Tack för en underbar helg! Fantastisk mat, härlig energi och god djup kunskap. Känner mig fullstoppad och håller på att integrera allt jag nu lärt mig i mitt system. Namaste!

Helena Ljusvinge, Ljungsbro

Anmälan

Kursplats reserveras efter anmälningsavgiften på 1.500 kr för hela grundkursen är inbetald till Bankgiro 5279-6364. Anmälningsavgiften är inkluderad i kursavgiften. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften flyttas fram till nästa kurstillfälle vid förhinder. Ett inbetalningskvittot över betald anmälningsavgift mailas till dig.

Anmälan sker via hemsidans anmälningsformulär, välj kurssdatum, skriv namn, mailadress, hemadress, telefonnummer och kryssa ev. önskemål om delbetalning eller anmäl dig via telefon till Susanne Montelius tel 073 201 75 31.