Onlineutbildning Ayurvedisk Hälsovägledare
Steg 1-12 med workshop

Varför välja en Onlineutbildning med workshop?

Genom onlineutbildningen har du möjlighet att börja en djup och fin resa in i Ayurvedas visdom i ditt eget tempo, läsa och lyssna när tid och lust finns!
Det är mycket kunskap som delges under varje utbildningssteg.
När du har ett heltidsarbete, intensiv vardag eller varit/är sjukskriven kan det vara svårt att ta till sig så mycket information under en utbildningshelg. Online kan du läsa och lyssna i den takt du mäktar med och framför allt så många gånger du behöver innan det nya sjunker in och lägger sig som en kunskap och erfarenhet.
Det är stora fördelar att alltid kunna bära med sig utbildningsmaterialet i din telefon eller dator. Det ger dig möjlighet att lyssna eller läsa när utrymme finns oavsett vart du befinner dig.
Genom att allt det som har sagts under varje kurssteg finns online blir det en kvalitetssäkring av utbildningen. Inget missas eller går förlorat när fokus inte är på topp.
Workshopen kommer att ge dig möjlighet att praktisera och filosofera över den kunskap du erfar efter varje kurssteg.


Mål

Utbildningens syfte är att ge kunskap om Ayurveda- livskunskap som ger dig förståelse för hur du skapar hälsa och själsligutveckling för egen del och för andras. Genom utbildningen får du erfarenhet av att vägleda klienter till mental och emotionell balans och en förbättrad livskvalité.

Utbildningen kan även genomföras för personlig utveckling och hälsa.

Bakgrund

Att söka kunskap genom Ayurveda är att söka efter något mera för din och andras utveckling. När kunskaper integreras med erfarenhet och insikt, får du och andra mer visdom och större glädje i livet. Ayurveda ger oss ökad möjlighet att medvetet skapa det liv vi vill leva. För den aktive sökaren finns det alltid en lärare som väntar.

Hälsorådgivare / Hälsovägledare

School of Ancient Wisdom har valt namnet Hälsovägledare då det känns mjukare att vägleda någon på sin väg tillsammans med klientens möjligheter och behov, en att ge råd hur vägen ska vandras. Genom att vägleda samskapar du tillsammans med klienten den väg som är den bästa att vandra och som ger bästa stöd på alla plan.

Utbildningen

Utbildningen omfattar teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet av olika människors behov och resurser. Baserat på Ayurvedas unika helhetssyn och förståelse för de biologiska funktionerna och unika egenskaperna som finns i varje människa såväl som i naturen.

Basen av strukturen i utbildningen har utformats i samråd med Maivor Stigengreen och professor L M Singh som i många år varit rektor för Ayurveda-institutionen vid BHU, Banaras Hindu University, ett av Indiens största universitet.

School of Ancient Wisdom - Susanne Montelius har under många år fördjupat och uppdaterat utbildningen som nu är mer omfattande och har fler och längre kursdelar.

Utbildningsstegen

Utbildningen fokuserar på de många olika områdena inom hälsovägledning som det behövs erfarenhet och kunskap om för att kunna vägleda dig själv och andra.

Utbildningen delas online - allt utbildningsmaterial är med bild, text och video.
Kursportalen erbjuder många finesser där du tex för varje enskilda avsnitt kan ställa frågor och få svar. Dessutom bjuds alla online medlemmar in till regelbundna Zoom-möten som annonseras på kursportalen för frågor och svar. Det finns även en privat FB grupp för Hälsovägledare. I FB gruppen kan du ställa frågor om dina klienter och be om personlig vägledning, samt dela dina erfarenheter


Kurstegen är indelade i ett antal kapitel med ett antal avsnitt. Utbildningsmaterialet kan man läsa och lyssna i den takt man mäktar med, och framför allt så många ggr man behöver innan det nya sjunker in och lägger sig som en kunskap.

Workshopen är en del av onlineutbildningen och är 2-3 dagar per utbildningsdel.

Då kommer du även få en utbildningspärm med all utbildingsdokumentation. Samtalet och delandet av kunskap och erfarenhet är en viktig del i att lära sig ayurveda och integrera dess filosofi. Utrymme kommer att finnas till att ställa alla de frågor, funderingar, reflektioner du har. Viktig del är att praktisera allt du lär dig för att förankra det. Du kommer även att få praktikuppgifter mellan de olika workshoptillfällen.

Varje workshop inkluderar ett medicinskt/kundaliniyoga pass, andningsövningar och meditationer som stöd i den personliga processen och förankring av kunskapen fysiskt.

Utbildningsmaterial

School of Ancient Wisdom - Susanne Montelius har även under många år fördjupat och uppdaterat kursmaterialet som nu är mer omfattande, så att man kan använda det som ett uppslagsverk under och efter utbildningen och är på svenska.

Lärare

Susanne Montelius, Ayurvedisk Lärare & Terapeut, Internationell Kundalini- och Medicinsk Yogalärare

Svenska Friskvårdsförbundet

Utbildningen till Hälsovägledare är godkänd och kvalitetssäkrad av Svenska Friskvårdsförbundet.
Under utbildningen ingår ett kostnadsfritt elevmedlemskap, som innehåller samma ansvars- och behandlingsskadeförsäkring som fullvärdiga medlemmar har. Det ger ett skydd när du praktiserar och övar på klienter.
Efter genomförd Hälsovägledarutbildning finns det möjlighet att ansöka om ett fullvärdigt medlemskap hos
Som medlem i Svenska Friskvårdsförbundet kan du ansöka om stipendier och försäkra ditt företag.


Så tycker eleverna om Hälsovägledarutbildningen

Jag minns den allra första dagen på min utbildning. Jag hade något år tidigare träffat min lärare på en hälsomässa. Jag fastnade för henne och bestämde mig där och då för att jag någon gång skulle åka till henne och studera Ayurveda. Jag ville ha det hon hade. En fantastisk utstrålning som vittnade om ett djupt inre lugn.

Så där satt jag, förväntansfull och glad. Glad över att äntligen vara där och glad över en paus från mitt annars kaotiska liv. Jag var på en arbetsplats som jag egentligen inte ville vara på, mitt liv var fullt av relationer, men jag kände mig ändå ganska ensam. Jag stressade mycket, sov dåligt och mådde inte bra innerst inne. Jag ville göra en förändring, men kände mig vilsen. Vart ska jag börja? Vad vill jag egentligen?

Så började våra lektioner. De första stegen av på utbildning var full av insikter och klarhet bara rasade in över mig. Det kändes som att jag kom hem, hittade hem, i mig själv. Allt som presenterades kändes så självklart. Jag hade ingen aning om att detta skulle vara början på en fantastisk inre resa. En helande resa som kantats av många farväl, tårar, skratt och uppfyllda drömmar.

Under min resa, fann jag mitt Dharma, mitt livskall, min livsuppgift - att sprida hopp. Jag vill väcka hopp i människor, jag vill hjälpa att visa att livet är fullt av möjligheter oavsett hur det ser ut runtomkring. Jag vill påminna om, att även om det inte blir som du tänkt att det ska bli, så kan det bli ännu bättre! Bättre än du någonsin kan föreställa dig.

Ayurveda, liksom yoga, meditation och tantra är fantastiska verktyg att hitta dig själv igen. Utan de, skulle jag inte vara där jag är idag. Det är en stor ära att få ge dessa verktyg vidare och se andramänniskor blomma ut och uppfylla sina drömmar. Med tacksamhet


Michaela Hedlund Ayurvedisk Hälsovägledare, Örebro
www.naturligtviseco.se


Tack Susanne! Varje dag tackar jag över vilken otrolig verktygslåda du har delat med dig av. Jag vill att du verkligen ska veta hur otroligt nöjd jag är över att ha mött dig, att jag har gjort alla kurser hos dig. Det kommer till mig varje dag insikter om vilken bredd av kunskap du givmilt har delat med dig av. Den är ju helt komplett!

Jag gör yogan varje morgon och har mina balanserande rutiner. Jag är uppmärksam på obalanserna när dem kommer och kan möta upp dem. Jag är så tacksam för alla verktyg som jag kan vidarebefordra till andra som söker.

Jag är starkare en någonsin. Grundad och verkligen så innerligt ödmjuk för att visdomens dörrar är öppna. Herregud vilken resa som är bortom ord faktiskt. Namaste du vackra underbara gudinna


Felicia Sokolovski Ayurvedisk Hälsovägledare & Terapeut, Eksjö


Jag har jobbat många år inom vården och alltid känt att det saknas många pusselbitar. Har varit nyfiken och intresserad av alternativ medicin. När jag anmälde mig till Hälsovägledarutbildningen inom Ayurveda på kursgården Gåvotomta var planen att gå de 3 första stegen för att få lite kunskap om Ayurveda.
Men nu är jag blivande ayurvedisk hälsovägledare och har gått alla stegen!

Under den här utbildningen har jag fått "Kunskap om livet", se helheten, att skapa balans är en viktig förutsättning för god hälsa. Susanne är en fantastisk inspirerande lärare som har så mycket kunskap och erfarenhet som hon gärna delar med sig av. Att i utbildningen få det teoretiska kunskaperna blandat med kundalini-yoga är en perfekt kombination.

Jag vill varmt rekommendera att gå en Ayurvedisk utbildning hos Susanne, School of Ancient Wisdom på Gåvotomta i underbar miljö, god mat lagad av härliga Eva och att få fylla på med magisk energi tillsammans med härliga kurskamrater.

Är nu redo för att gå vidare till Yogavägledarutbildningen! Tack Susanne för allt du inspirerat och stötta mig.


Anette Sverin Ayurvedisk Hälsovägledare, Norrtälje


Kraften jag fått av Ayurvedans kunskaper om självhjälp och läkning ger mig som människa ett helt annat utgångsläge för att leva mitt liv.

När jag började min resa på Gåvotomta hade jag kraftiga hudåkommor som jag nu har lindrat och kan leva med och behandla själv på ett naturligt sätt. Sen är kursen en resa i sig själv där jag återfunnit min inre Gudinna, att tro på min kraft och våga stå för den. Den kvinnliga kraften försvann några år i mitt liv på grund av ofrivillig barnlöshet.

Här hjälper Susanne utvecklingen framåt med ayurveda och kundaliniyoga övningarna som vi får göra under kursens gång, vi släpper taget om, bearbetar och välkomnar det nya. Kontakten mellan sinnet och den fysiska kroppen upplever jag som starkare och jag kan lättare känna in när jag mår bra eller dåligt och all den kunskap och verktyg jag fått i Ayurvedan får jag glädje av varje dag, en gåva jag att gett mig själv och ger vidare till andra i min omgivning som Diplomerad Hälsovägledare.


Jennelie Gränshagen Ayurvedisk Hälsovägledare, Storebro
www.jennasayurvediska.se


Att jag fann den Ayurvediska Hälsovägledarutbildningen har hjälpt mig att må bra, både fysiskt och mentalt. Från början hade jag bara tänkt att gå grundkursen, de tre första steg för min egen del. Men Gåvotomta och Susanne gjorde mig så nyfiken att jag gått hela utbildningen, och nu är jag diplomerad Hälsovägledare och Yogavägledare!

Något som är bra med Gåvotomta är att man bor på skolan och dessutom ingår yoga varje morgon både under Grundkursen och Hälsovägledarutbildningen. Susanne är en mycket kunnig lärare och maten som serveras är så god och ekologisk. Jag är tacksam att jag fann skolan och Gåvotomta!


Barbro Johansson Ayurvedisk Hälso- och Yogavägledare, Hålta


Ett telefonsamtal med Susanne blev början till en resa in i Ayurvedans och Gåvotomtas värld. Susanne är en fantastisk inspirerade skattkista, du vill lyfta på locket om och om igen för att nyfiket få lära dig mer och mer.

Ayurveda har berikat mig på flera plan även gett mig bekräftelse på mina egna tankar och funderingar jag haft genom livet. Ibland upplevas kunskapen som en blixt från klar himmel och alla bitar faller på sin plats och du får så många svar och förklaringar till dina egna tankar!


Tänk...
Att lära känna sig själv, vad mår min kropp bra av.
Att förstå mina signaler i kroppen och kunna hjälpa mig själv utifrån ett Ayurvediskt perspektiv.
Att inse hur hela vår kropp och sinne, natur och djur, hela universum hör ihop på ett helt naturligt sätt.
Att sträva efter balans låter så snällt mot kroppen och blir på något sätt roligt att sträva efter.
Att allt har en mening och en uppgift att fylla för att skapa balans i vår kropp som maten vi äter, all dryck vi dricker även våra olika årstider och våra timmar på dygnet.
Och mycket mera

Jag arbetar inom friskvård och träffar så olika fina människor. Min kunskap inom Ayurveda har gett mig så mycket mer förståelse och mer öppna ögon att se i ett bredare perspektiv. Det gör mitt arbete ännu intressantare och roligt. Och jag sår gärna ett litet Ayurvediskt frö i varje människa.

Kerstin Nyberg Ayurvedisk Hälsovägledare, Avspännings-Stresspedagog, Friskvårds-Kost Konsult, Knislinge
Nybergs Lantliga Friskvård


Som elev hos Susanne fick jag med mig mycket mer än själva ayurveda-utbildningen, som redan den är otroligt omfattande och lärorik, och den personliga utveckling som utbildningen ledde till.

För på Gåvotomta fick jag också fördjupa mötet med mig själv och utforska min andlighet genom olika ceremonier, meditationer och trumresor. Vi gjorde tillexempel ceremonier som var kopplade till årstiden eller månfasen när vi var på Gåvotomta.


Efter hand fick jag eget stoff till min andliga dagliga rutin, likaväl som jag också skapade mig nya rutiner utifrån den ayurveda-kunskap jag lärde mig.

Lisa Förlin Ayurvedisk Hälsovägledare, Lund
www.hallbarhetsholken.se


Äntligen! En kunskap som jag har nytta av i livets alla dagar.

Mina perspektiv har vidgats och jag har nu ett nytt och mer harmoniskt förhållningssätt till mig själv och livet. En kunskap som genast kändes så sann och självklar.

Med hjälp av Susannes varma, inspirerande och karismatiska personlighet lärde jag mig otroligt mycket på kort tid. Jag njöt av varje sekund och sög i mig denna urgamla kunskap.


Annette Theodoridis Ayurvedisk Hälsovägledare, Jönköping


Anmälan

Inloggningsuppgifter skickas efter utbildningsavgiften på 34.200 kr för onlineutbildningen (steg 1-12) inklusive workshopen, respektive 27.000 kr för onlineutbildningen (steg 4-12) inklusive workshopen är inbetald. Ett inbetalningskvittot över betald utbildningsavgift mailas till dig.

Anmälan sker via hemsidans anmälningsformulär, välj utbildningen, skriv namn, mailadress, hemadress, telefonnummer och kryssa ev. önskemål om delbetalning eller anmäl dig via telefon till Susanne Montelius tel 073 201 75 31.