Onlinekurs i Ayurveda
Börja när du vill och har tid.
Onlinekursen är alltid tillgänglig!

Onlinekurs - Ayurvedisk Grundkurs
Steg 1-3

Mål

Grundkursen är till för att skapa egen utveckling och hälsa samt förstå grundprinciperna inom ayurveda. Kursen är också start för dig som vill gå vidare och utbilda dig till Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogavägledare.

Bakgrund

Kunskap om ayurveda, en livsfilosofi som gör det möjligt att skapa och bevara hälsa!
Ayurveda erbjuder:
  - Kunskap som ger insikter om dig själv och dina behov.
  - Kunskap om hur din omgivning påverkar dig.
  - Kunskap och verktyg till att skapa inre och yttre harmoni!

Onlinekursen

Nu har du möjlighet att börja en djup och fin resa in i Ayurvedas visdom i ditt eget tempo, när tid och lust finns..

Grundkursen är en allmän utbildning för egenvård och för att förstå grundprinciperna inom ayurveda. Du får en bred, praktisk grund hur du tillämpar Ayurveda.

Inga förkunskaper behövs, men bra att ha läst en eller flera böcker före grundkursen så att alla begreppen inte är helt nya. Grundkursens bok "Skapa din Hälsa med Ayurveda" – Maivor Stigengreen är bra att läsa före kursstart.

Kursen passar alla! Långtidssjukskriven, eller frisk och vill bevara hälsa, mycket kunnig om ayurveda eller inte har några kunskaper alls.
Många söker hälsa när man mött fysisk och/eller psykisk obalans det öppnar upp dörrar till en längtan att förstå djupare delar av sig själv och vad som skapar obalans och vad som skapar livskraft. Ayurveda är vägen till den kunskapen!

Kursstegen

Grundkursen delas online - allt kursmaterial är med bild, text och video.
Kursportalen erbjuder många finesser där du tex för varje enskilda avsnitt kan ställa frågor och få svar. Dessutom bjuds alla online medlemmar in tll regelbundna Zoom-möten som annonseras på kursportalen..


Kurstegen är indelade i ett antal kapitel med ett antal avsnitt. Kursmaterialet kan man läsa och lyssna i den takt man mäktar med, och framför allt så många ggr man behöver innan det nya sjunker in och lägger sig som en kunskap.

För att förankra och fördjupa kunskapen under onlinekursen finns det möjlighet att mötas på Kursgården Gåvotomta i Adelöv utanför Gränna.

Workshopen som erbjuds är 2 dgr per kurssteg, då kommer du även få en kurspärm med all kursdokumentering. Då samtalet och delandet av kunskap och erfarenhet är en viktig del i att lära sig ayurveda och integrera dess filosofi kommer workshophelgerna ge dessa möjligheter. Utrymme kommer att finnas till att ställa alla de frågor, funderingar, reflektioner du har. Viktig del är att praktisera allt du lär dig för att förankra det. Från och med steg 2 har vi mer tid till att öva och förstå pulsläsning.

Vägledare

Susanne Montelius, Ayurvedisk Lärare & Terapeut, Internationell Kundalini- och Medicinsk Yogalärare

Svenska Friskvårdsförbundet

Grundkursen är godkänd och kvalitetssäkrad av Svenska Friskvårdsförbundet.


Så tycker eleverna om Grundkursen

Hej till dig som funderar på att gå kurser!

När jag anmälde mig till utbildningen kunde jag inte föreställa mig hur viktig och lärorik den skulle visa sig att bli i mitt liv.
Jag tror att mitt liv hade sett helt annorlunda ut med sjukdom och ångest.

Jag är så tacksam att Susanne och mina härliga kurskamrater har peppat mig att fortsätta både på hälsovägledning utbildningen och yogautbildningen.
Även fantastiskt att ha gått Aromaterapi- och Marmautbildningen. Det kommer att ta tid för mig att träna och göra praktikuppgifterna men jag tänker inte stressa.

Jag har gått dom här utbildningarna för min egen skull så om jag inte blir klar och blir diplomerad spelar det ingen roll.

Är så tacksam för all värdefull kunskap jag har fått och utbildningsmaterialet finns ju kvar att dyka ner i när som helst .


Anette, Stockholm


Jag vet inte hur länge jag har sökt för att hitta något vettigt, naturligt, självklart och som ger resultat. Idag har jag hittat hem!

Jag tycker verkligen om att åka till Gåvotomta och lära mig om vad Ayurveda har att erbjuda.

Den här utbildningen lär mig att älska och accepter mig själv. Den visar mig hur jag ska leva för att må bra. Den ger mig redskap som jag kan använda dagligen. Den lär mig också hur jag kan hjälpa, vägleda mina medmänniskor. Tack Susanne för all kunskap och vägledning.


Natti Vas, Jönköping


Tack Susanne för den inspiration och värme du delar med dig av! Så glad att jag får komma till ditt fina Gåvotomta och ta del av all den kunskap om ayurvedan som du förmedlar på ett fantastiskt sätt!

Nu har jag precis gått färdigt Steg 5 till Hälsovägledare och jag ser fram emot att fortsätta hela vägen. Jag börjar förstå hur allt hänger ihop då ayurvedan går hand i hand med kundaliniyogan som jag praktiserat sedan flera år tillbaka. Man går verkligen från klarhet till klarhet.

Det som är så unikt med utbildningen är att det blir en helhetsupplevelse med kundaliniyoga, föreläsningar, god och närande mat och intressanta samtal med sina kurskamrater. Detta gör att man mår så otroligt bra och energin flödar. Svårt att hitta ord för hur mycket den här utbildningen har gett mig i mitt mående. Jag känner mig starkare än på länge! Tack!


Jessica Feufel, Ulricehamn
Intragram: yogaiulricehamn


Sedan 15 år har jag då och då kommit i kontakt med Ayurveda på olika sätt. Det har slagit an en ton i mig och jag gjort mig nyfiken.

Till sist hittade jag till skolan i Gåvotomta och Susanne Montelius som har så mycket kunskap om Ayurveda som hon klokt delar med sig till oss elever. Vi får även praktisera och leva ayurvediskt när vi är på skolan.

Ayurvedan har nycklar till livets och världens alla aspekter tycker jag. Förutom hälsa, kost, yogaträning, meditation lär vi oss även om det mentala, filosofiska och existentiella.


Birgitta Hammar, Helsingborg


Tack för en helt underbar helg med alla härliga människor och god mat lagat av fina Eva. Gåvotomta har hjälpt mig att fylla på med bra energi.

Susanne är en så fin och god människa och dessutom har hon så mycket kunskap som hon delar med sig av.

Jag är så glad att jag tog beslutet att gå kursen hos Susanne på School of Ancient Wisdom trots den långa resvägen.


Anette Sverin, Norrtälje


Idag har jag landat och vilat och tänker på allt fantastiskt som hände i helgen!

Det är så fint att vara i det vackra huset Gåvotomta och i den underbara omgivningen.

Susanne du är en sådan fantastisk förmedlare av kunskap och visdom och jag är tacksam att få ta del av allt Du ger ut.


Annica Hjelm, Tenhult


Så givande nyttig och lärorik kurs, tar med mig så mkt nytt tänk från kurserna!

Tacksam att jag hittade till dig på Gåvotomta! Du är så duktig på att lära ut och en inspirerande själ.

Känns jätte härligt att jag fortsätter ta stegen framåt, utvecklas och våga!


Cecilia Busch, Stallarholmen
Caelia Clinic Strängnäs


Det här är utbildningen du ska gå om du verkligen vill hjälpa, eftersom utbildningen inte bara omfattar kroppen utan allt runtomkring som påverkar den.

Jag har alltid tänkt att allting inte passar alla när det kommer till bland annat hälsoråd, och ayurvedan bekräftar just detta och att vi alla är olika.

Mycket bygger på sunt förnuft, sådant som tidigare generationer hade koll på men som i mångt och mycket fallit i glömska.


Karin Redberg, Tranemo


Jag vet egentligen inte när jag började intressera mig för ayurveda, men det började i alla fall med maten. Kryddad vällagad mat som jag mådde bra av. Jag har gått tre steg med uppehåll emellan. Efter första kursen var jag så fascinerad av att jag först nu, i medelåldern, får lära mig väsentliga och basala kunskaper om min egen kropp! Saker som jag borde fått lära mig när jag växte upp. Vi påverkas ju varje dag av hur vår matsmältning fungerar och tänk att äntligen får lära sig hur jag kan påverka den! Hur och när det är bäst att äta för bästa njutning och nytta.

Jag vill varmt rekommendera att gå en kurs hos Susanne. Det ger kunskaper, bokstavligt talat, för livet! Som sagt steg 1 i ayurveda är början på en ny resa genom ditt eget liv!


Annika Johansson Yogamassör, Barnarp


Jag går runt med min lång kokta varmvattentermos, utrensning för fullt och äter bara vegetariskt, ibland kan jag synda med lite socker men en förändring åt gången känner att jag fått ny energi och känner mer glädje över allting. Det är riktigt härligt!

Träffade en gammal vän härom dagen hon såg en helt annan energi runt mig det var riktigt roligt att höra. Jag har blivit mer medveten i min vardag tänker på att jag äter rätt för min dosha vilket gör mig lättare och piggare jag känner verkligen lycka och tacksamhet i allt jag gör. Jag har landat i mig själv, tack Susanne


Anne Nyander


”Jag sprang på Ayurveda”. Jag fick Majvor Stigengreens bok av min dotter. Det blev en vändning i mitt liv. Jag tog till mig det jag kunde i min okunskap och blev bättre

När jag första gången klev in på Gåvotomta kändes det som att komma hem. Kände sådan värme och kärlek. ”Kom bara in som du är och var dig själv”, andades hela huset. Fösta helgen var fantastisk och jag fick en sådan upplevelse och boost att jag seglade på moln länge när jag kom hem. Kände att meningen med livet hade återvänt.
Jag började leva Ayurvediskt med morgonrutiner, kost och allt därtill. Plockade in små bitar hela tiden och blev märkbart friskare, starkare och energiskare. Idag har jag hittat tillbaka till mig själv.

Mitt mål med denna utbildningsresa är att kunna stödja och hjälpa andra att hitta balans i livet. Väldigt många i min omgivning är positiva till min förändring och frågar ofta om råd. Människor som jag möter blir glada och uppspelta när de lämnar mig efter en pratstund. Det ser jag som positivt. De känner att de själva kan påverka sitt liv och behöver inte vara beroende av andra. Det känner jag själv är en viktig känsla som jag tappade ett tag i mitt liv.


Helena Ljusvinge Ayurvedisk Hälsovägledare, Ljungsbro


Bokning av Workshops

Bokningen är gratis och sker via hemsidans bokningsformulär, skriv namn, mailadress, hemadress, telefonnummer eller boka plats via telefon till Susanne Montelius tel 073 201 75 31.

Anmälan

Inloggningsuppgifter skickas efter kursavgiften på 4.200 kr för bara online grundkursen eller 7.200 kr för onlinekursen inklusive workshophelgerna är inbetald till Bankgiro 5279-6364. Ett inbetalningskvittot över betald kursavgift mailas till dig.

Anmälan sker via hemsidans anmälningsformulär, skriv namn, mailadress, hemadress, telefonnummer och kryssa ev. önskemål om delbetalning eller anmäl dig via telefon till Susanne Montelius tel 073 201 75 31.