Vad är Vedic Art?

Vedic Art lär inte ut hur man målar - Vedic Art är ett sätt att minnas hur man målar.

Och inte bara att minnas hur konst kan skapas. Från den allra första början, när vi hör talas om de Vediska principerna för konsten, så börjar vi minnas livets hela historia. Från var vi har kommit, och vart vi är på väg.

Vedic Art innehåller en navigationskarta. Använd kompassen du har i din hjärna och finn vägen till fredens kammare i ditt eget hjärta.

Sedan - när du doppar din pensel i ljus, rymd och bliss, så framträder evigheten.

När du går in i din målning - in i den självrefererande dialogen - så kommer du att finna nyckeln till hur livet kan levas och hur en målning kan öppna dörrar både i himlen och på jorden.

Curt Källman, Vedic Arts Återskapare till oss i nutid

Vedic art är en fantastisk konstart där vi skapar utrymme att släppa alla krav och inlåsta föreställningar och förväntningar ... som vi med nyfiket hjärta inväntar och upptäcker vad för bilder som växer fram ...

Så det är en konstform som passar för alla från helt oerfaren till etablerad konstnär. Vi behöver alla släppa taget och nyfiket utforska livet och framförallt vårt eget liv.

Det är vad vedic art hjälper oss med genom sina 17 principer där var princip är en trigger punkt till att börja skapa för att vi sedan glömmer den i vår skapariver och befinner oss i alla principer utan fokus och tanke.Plats

Annonseras

Så tycker eleverna om Vedic Art kursen

Tack Kära Susanne för fantastiska dagar på Gåvotomta.

Jag åkte hem så fylld med både Stillhet och Inre frid samt ny energi och nya redskap. Min kropp var lugn och mjuk och själen tillfredställd av vacker gemenskap i Kärlek och Glädje. Jag fick verkligen det både kroppen och själen hade längtat efter. Att komma till Gåvotomta är som att komma hem. Att komma hem till sig själv. Så vackra omgivningar och när man kommer in i huset så möts man av en kärleksfull och väl genomtänkt atmosfär. Maten som serveras är Gudomlig och det känns att den är lagad med Kärlek.

Susanne är en underbar kursledare och kvinna så fylld med gedigen kunskap och hon guidar sina deltagare på ett fint och mjukt vis där alla får sin tid och sin uppmärksamhet. Hon har också nära till skratt och bus och är lite "galen" på ett positivt vis. Det känns att ledarskapet sker utifrån hjärtat.

Kursen gav mig nya insikter och kunskaper, jag är ju själv konstnär och har en hel del kunskap men kände att denna kurs gav mig nya infallsvinklar och nytt sett att se på mitt eget konstnärskap, den gav mig också bekräftelse på att fortsätta att gå min egen väg med ännu mera mod än tidigare.

Tyckte också mycket om att Yoga och Ceremonier var en del av kursen, det vart lättare att fokusera då måleriet och kursen fick en djupare mening.

Jag skulle kunna skriva så mycket mer men jag stannar här och jag rekommenderar Dig verkligen att åka till Gåvotomta på kurs eller retreat så får du själv se hur underbart det är.

Tack Kära Susanne för dessa vackra dagar, jag kommer så gärna tillbaka. Med värme


Cecilia Rosenmåne
Rosenmåne Art


Vedic art kurs på Gåvotomta juli 2018, fem fantastiska dagar.

Jag har en längre tid tänkt på en vedic art kurs. Har hört av de som har målat vedic art om hur de har öppnat upp för nya insikter. Susanne bjuder in mig till Gåvotomta en kurs i juli.

Vi blandar teori och att måla och jag får ett stort härligt staffli. Känner ett lugn och en glädje i det som kommer fram genom mina penseldrag.

Maten är god vällagad vegetarisk mat. En varm och härlig kvinna som lagar mat till oss varje dag.

Skogspromenader för de som vill liksom att följa med och bada i sjöarna runt om oss. Mycket skratt och goda samtal, kramar och förstående finns ibland oss. Vi möts i våra tavlor vid måltiderna, på skogspromenaderna och i badet, i respekt och glädje för varandra.

Dagarna börjar med yoga. jag är stel och lat, men det är underbart att vara med.

Vi har gjort fantastiska målningar, fått in fler tekniker i samma bild. Jag är mycket nöjd med de jag målat. Jag har öppnat nya dörrar, i mitt liv. Susanne guidar dig genom kursen med ett varmt hjärta och trygghet, ser dig och hjälper dig utan att säga så mycket om hur du målar. Har nära till både skratt och allvar delar med sig av allt.

SJag har känt mig sedd och älskad, fått goa samtal som gjort att jag har utvecklats under kursen. Tyst och osäker som jag känt mig fanns ej här bland dessa underbara kvinnor.

Väl hemma bubblar glädjen inom mig, delar med mig till barn och barnbarn och nära vänner. Nu ska de städas bort det som står i vägen för mitt underbara liv. Stanna upp och lyssna på vad jag vill.

Rekommenderar Gåvotomta till dig som längtar efter att möta dig själv. Susanne leder med varmt hjärta dig genom vedic arts 17 principer och mycket, mycket mer. Stort och varmt Tack


Liljan Molinder


Min upplevelse på Vedic Art sommar retreaten.

Jag sökte länge efter en retreat i naturskön miljö som kan ge återhämtning med yoga och personlig utveckling där du tittar inåt och reflekterar över din tillvaro. Det är ett kreativt uttryckssätt att måla och följa principerna i Vedic Art, där målet är att släppa prestationen som jag varmt kan rekommendera.

Vill du pröva något helt nytt och utmana dig själv på ett djupare plan åk på sommarkursen i Vedic Art. Läraren Susanne har gedigen kunskap om Ayurveda, kundaliniyoga och det ayurvediska sättet att äta och leva efter. Kursgården är smakfullt inredd och den vegetariska maten god som rensar kropp och sinne. Vi var ett härligt gäng och hade en fin gemenskap. Jag kommer fortsätta att utforska Vedic Art efter denna fina retreat


Karin


Tack för en fantastisk vecka. Det var en inre resa som gav inspiration till förändring. Det kommer absolut in mer färg i mitt måleri.

Irene Hagnevik


Tack för ett fantastiskt ledarskap i Vedic Art! Känner en enorm utveckling på alla plan, har verkligen hittat hem. Kan varmt rekommendera kursen.

Gull-Britt Berger


Några av alla tack från underbart entusiastiska elever från Vedic Art veckan.

Anmälan

Kursplats reserveras efter anmälningsavgiften på 750 kr är inbetald till Bankgiro 5279-6364. Anmälningsavgiften är inkluderad i kursavgiften. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften flyttas fram till nästa kurstillfälle vid förhinder. Ett inbetalningskvittot över betald anmälningsavgift mailas till dig.

Anmälan sker via hemsidans anmälningsformulär, välj utbildningsdatum, skriv namn, mailadress, hemadress, telefonnummer och kryssa ev. önskemål om delbetalning eller anmäl dig via telefon till Susanne Montelius tel 073 201 75 31.