School of Ancient Wisdom

Susanne Joy Montelius
Skolans Rektor - Mentor
Inspiratör, Ayurvedisk Lärare och Terapeut, Hälsovägledare och
Internationell Kundalini Yogalärare samt utbildad i Helande Ledarskap

Mobil: 073 201 75 31
E-post: susanne@schoolofancientwisdom.se
    School of Ancient Wisdom på Facebook
    School of Ancient Wisdom på Instagram

Min önskan är att vara en livsinspiratör där vi tillsammans utforskar varandet i livet genom veda och yoga. Jag delar med mig av mina erfarenheter genom kurser, utbildningar, seminarier och retreater.

Jag är en integrerad del av mitt företag School of Ancient Wisdom som startade på Hallska Gården i Gränna 2005 under namnet Yantra Ayurveda AB. Jag började med att hålla Ayurvedaskolan Markaryds utbildningar 2006. En utbildningsform som har funnits sedan början av 90-talet. Kursstrukturen har utformats av Maivor Stigengreen i samråd med professor L M Singh, som i många år varit rektor för Ayurveda-institutionen vid BHU, ett av Indiens största universitet. Under årens gång har jag fördjupat och utvecklat kursmaterialet och skolan är sedan 2016 en fristående skola. School of Ancient Wisdom har alla sina utbildningar som Grundkurs, Hälsovägledarutbildning, Yogavägledarutbildning och behandlingskurser kvalitets säkrade och godkända av Svenska Friskvårdsförbundet.

I augusti 2015 införskaffades Kursgården Gåvotomta i Adelöv utanför Gränna och all verksamhet har varit förlagd dit, fram tills hösten 2022. Framöver kommer grundkursens workshopdagar erbjudas på olika platser i landet av fler duktiga kollegor. Kursgården Gåvotomta blir vårt privata hem. Hälsovägledarutbildningen och Yogautbildningen kommer att fortsätta att hållas av mig tills vidare i Gränna.

Jag utbildade hästar och ryttare den första delen av mitt liv fram till en fallolycka från häst där min nacke skadades allvarligt och alla mina kroppsfunktioner kom ur balans. Mitt liv förändrades radikalt, från att varit extremt aktiv med mitt arbeta med hästar bl a som dipl. Hästmassör, terapeut och tränare. Sakta började jag inse att önskan om att kunna återgå till samma aktiva nivå som före olyckan var inte möjlig eller rimlig, livet måste ta en annan väg och inriktning.

Under min rehabilitering kom jag i kontakt med många olika alternativa terapeutiska inriktningar. Terapier som har hjälpt mig till en viss del, men jag fann inte det helhetstänkande som fick mig att skapa en optimal hälsa utifrån den situation jag befinner mig i. Livet ledde mig till slut fram till Ayurveda och hem! En livskunskap och förståelse om vem jag är och vad som är bra för mig och möjligt i alla olika skeenden i livet med dess förändringar! För var dag på den visa Ayurvediska vägen gör den mig starkare kroppsligt och stabilare mentalt och mer själsligt förankrad.

Jag har sett det som en stor gåva att få delge livets livskunskap/"ayurveda och yoga" till alla som sökt vägen till sin optimala hälsa och andliga utveckling. Det är med en enorm tacksamhet jag har fått vara Vägvisare till alla fantastiska deltagare, som nu för vidare sin personliga kunskap och erfarenhet både privat och som Hälso- och Yogavägledare.

Tiden har nu kommit till att hästarna och djuren är tillbaka i mitt liv, så utrymmet delas nu mellan varat med djuren och att fortsätta förmedla kunskapen om Ayurveda och Yoga med hjälp av de som har studerat på skolan 😊.

Varmt Välkommen till skolan för att fördjupa din kunskap om hur livet kan levas optimalt för var och en i samklang med jorden och dess alla invånare <3Jennelie Gränshagen
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 076 814 41 53
E-post: jennasayurvediska@gmail.com
Hemsida: www.jennasayurvediska.se
    Jennas Ayurvediska på Facebook
    Jennas Ayurvediska på Instagram

Hej! Jag heter Jennelie Gränshagen och driver Jennas Ayurvediska i Storebro (mellan Vimmerby och Hultsfred) sedan juli 2020. Jag är 29 år, Storebro-tjej som vuxit upp, skaffat hus och familj. Jag arbetar även som undersköterska och har erfarenheter från vård på sjukhus och primärvård.

Yoga och Ayurveda kom in i mitt liv 2014. När min högsta önskan om att få bli mamma inte blev av. Att uppleva livet som ofrivilligt barnlös tog mig med på en personlig inre resa om identitet m.m. där yogan och Ayurvedan kom att bli viktiga nycklar i mitt liv.

År 2018 påbörjade jag min utbildning till Ayurvedisk hälsovägledare och yogaterapeut via School of Ancient Wisdom. Sedan 2020 erbjuder jag nu Kundaliniyoga, Ayurvedisk hälsovägledning och flera olika ayurvediska oljebehandlingar i mina lokaler vid Nedre Bruket i Storebro. Jag ser även fram emot att få dela visdomen Ayurveda under workshop helger med retreat känsla på en lantlig gård 2 mil öster om Vimmerby i Småland.Michaela Hedlund
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare

Mobil: 073 501 34 23
E-post: ayurveda@naturligtviseco.se
Hemsida: www.naturligtviseco.se
    Naturligtvis Eco på FB

Hej! Mitt namn är Michaela Hedlund. Jag bor tillsammans med min familj straxt utanför Örebro, nära naturen. Enda sedan jag var barn har jag haft ett stort intresse för djur, natur, människor och hur vi fungerar.

2007 kom hathayogan in i mitt liv och jag fick möjlighet att ha praktik hos min yogaterapeut under 1 år. Jag kom snabbt in på ayurveda och efter att jag mött Susanne Montelius på en hälsomässa ville jag veta mer! Hon hade sådan utstrålning och jag ville ha det hon hade. 2012 åkte jag på hennes grundkurs i ayurveda och jag blev såld direkt! Det kändes så enkelt och självklart och för första gången i hela mitt liv kändes det som att jag hade hittat hem.

2014 var jag klar med hela hälsovägledarutbildningen hos Susanne. Under åren har jag även fördjupat mig i menopaus ur ett ayurvediskt perspektiv, örter och huskurer, vilda växter, reiki healing och några ayurvediska behandlingar. 2019 utbildade jag mig även till ekologisk frisör. Idag arbetar jag främst på Naturligvis eco i Örebro, där jag driver mitt eget företag tillsammans med andra företagare inom hälsa.

Min stora passion är kvinnor och kvinnors hälsa i alla åldrar, inifrån och ut. Jag tittar alltid på helheten och älskar att stötta människor till att våga uppfylla sina drömmar. Att mötas i grupp och dela med oss av våra erfarenheter och inre resor är det bästa jag vet! Det händer så oerhört mycket när vi möts i sårbarhet och håller varandra i det.

Från hösten 2022 kommer du kunna gå grundkursen i ayurveda hos mig. Kursen är tillgänglig online, datum för fysiska träffar kommer inom kort.Anna van Berlo
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 076 869 89 99
E-post: anna@ayurveda-anna.se
Hemsida: www.ayurveda-anna.se
    Ayurveda-Anna på FB
    Ayurveda-Anna på Instagram

Hej! Mitt namn är Anna van Berlo. Mig hittar du på landet i Vallentuna strax utanför Stockholm. Förutom man och barn bor här även en hund och två katter.

Min resa har varit lite brokig, men det har gett mig mycket erfarenhet på vägen. Jag började min yrkesverksamma bana som damskräddare, råkade halka in på ekonomi/redovisning och blev kvar där i ca 30 år. 2016 påbörjade jag min resa till Ayurvedisk hälso- och Yogavägledare på School of Ancient Wisdom. Tanken var först att bara gå grundkursen, men jag insåg snabbt att jag ville veta mer, mycket mer. Det var så spännande och kändes så rätt! Hösten 2018 blev jag diplomerad hälsovägledare samt yogavägledare.

Jag är även utbildad i Marmabehandling. Året därefter valde jag att studera vidare inom yoga och är numer yogamassör samt lärare i Traditionell Hathayoga, Yinyoga och Restorative yoga. I april 2022 blir jag av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massageterapeut. Nu känns min verktygslåda komplett och det har varit en fantastisk resa!

Ayurveda ledde mig rätt i livet när jag inte riktigt visste vart jag var på väg. Det gav mig en större självkännedom och nycklar till en bättre hälsa. Mitt företag som varit helt inriktat på ekonomi är nu i en förändring där ayurveda, yoga och massage tar en allt större del.

Jag ser med glädje och värme fram emot att få guida dig in i ayurvedans värld.

Från hösten 2022 erbjuder jag online-kursens workshop steg 1-3 i Vallentuna, Stockholm.Carola Cikos Johansson
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 073 032 10 06
E-post: carola.1969@hotmail.com
Hemsida: www.solrosenshalsa.se

Från det att vi föds letar vi nyfiket efter kunskapen om livet = Ayurveda. Vi blir ett resultat av vad vi äter, tänker, säger, våra handlingar och val vi gör genom livets dans.

Jag är mitt i livet, 52 år och lever min dröm med min drömprins i vårt paradis på jorden, jag har landat och kommit HEM = en enorm tacksamhetskänsla har infunnit sig.

Allt föll på plats – den ena pusselbiten efter den andra under mina år med Ayurvedautbildningarna hos Susanne. Känner en ovärderlig tacksamhet för all kunskap och alla insikter som har manifesterat sig i kroppen, sinnet och själen.

Redan som liten hade jag eksem – de slängde ut katten, smorde in mig med diverse salvor, uteslöt citrusfrukter, var hos Homeopat, olika läkare men inget hjälpte då. Som 11-åring bestämde jag mig för att bli barnmorska – har alltid varit målmedveten. Läste till undersköterska, åkte sen till USA som aupair, gifte mig, skaffade två fina barn. Under åren i USA uteslöt jag kött, tränade 6 dgr/v på gym och min kropp mådde bra i värmen där. Kom hem igen och eksemet kom tillbaka i kylan och matkulturen här. Öppnade ett Gym 1999, kom i kontakt med yogans värld, 2004 var jag färdig Poweryogainstruktör. Skilde mig 2007, avvecklade gymmet 2008 – men behöll yogaklasserna. Åkte på yogaresor till Indien, Grekland. Var med som yogalärare på en annan yogaresa till Grekland. Gått Satyanandayogalärarutbildning under 5 års tid. Är utbildad medicinsk fotvårdsterapeut på yrkeshögskolan i Göteborg.

Driver idag Solrosens Hälsa mitt i centrum i lilla Tingsryd, Småland. Samt jobbar hemifrån vår gård – där jag har min yogasal med yogaklasser, erdjuder även där behandlingar, Tarmsköljninghelger, Yogaretreater, Tjejhelger, haft Trumbyggarkurs. Vägen slutar hos oss och det är en sjötomt med egen badplats, brygga. eldstad samt ett stort uterum.

Jag badar året om, jag älskar att odla,plantera och har en stor köksträdgård. Familjen – barn, barnbarn och föräldrarna är viktiga inslag i vår vardag.

Resultat: Genom Ayurvedans kunskaper har jag INGA eksem kvar idag. Vi har en sommarstuga med 7 bäddar där ni kommer att bo, gångavstånd till gården.

Ser väldigt mycket fram emot att få ha just dig här, förmedla, praktisera Yoga, Ayurveda i vårt paradis.
Företagsinformation

Postadress:

School of Ancient Wisdom AB
Brahegatan 52
563 32 Gränna

Företagssäte:

Gränna

Org.nr:

556716-6748

Momsreg.nr:

SE556716674801

Bankgiro:

5279-6364

Företaget innehar F-skattsedel

Besöksadress:

Adelöv Gåvotomta 1
573 98 Tranås

Kursgård:

Adelöv Gåvotomta 1
573 98 Tranås


    School of Ancient Wisdom på Facebook