School of Ancient Wisdom

Susanne Joy Montelius
Skolans Rektor - Mentor
Inspiratör, Ayurvedisk Lärare och Terapeut, Hälsovägledare och
Internationell Kundalini Yogalärare samt utbildad i Helande Ledarskap

Mobil: 073 201 75 31
E-post: susanne@schoolofancientwisdom.se
    School of Ancient Wisdom på Facebook
    School of Ancient Wisdom på Instagram

Min önskan är att vara en livsinspiratör där vi tillsammans utforskar varandet i livet genom veda och yoga. Jag delar med mig av mina erfarenheter genom kurser, utbildningar, seminarier och retreater.

Jag är en integrerad del av mitt företag School of Ancient Wisdom som startade på Hallska Gården i Gränna 2005 under namnet Yantra Ayurveda AB. Jag började med att hålla Ayurvedaskolan Markaryds utbildningar 2006. En utbildningsform som har funnits sedan början av 90-talet. Kursstrukturen har utformats av Maivor Stigengreen i samråd med professor L M Singh, som i många år varit rektor för Ayurveda-institutionen vid BHU, ett av Indiens största universitet. Under årens gång har jag fördjupat och utvecklat kursmaterialet och skolan är sedan 2016 en fristående skola. School of Ancient Wisdom har alla sina utbildningar som Grundkurs, Hälsovägledarutbildning, Yogavägledarutbildning och behandlingskurser kvalitets säkrade och godkända av Svenska Friskvårdsförbundet.

I augusti 2015 införskaffades Kursgården Gåvotomta i Adelöv utanför Gränna och all verksamhet har varit förlagd dit, fram tills hösten 2022. Framöver kommer grundkursens workshopdagar erbjudas på olika platser i landet av fler duktiga kollegor. Kursgården Gåvotomta blir vårt privata hem. Hälsovägledarutbildningen och Yogautbildningen kommer att fortsätta att hållas av mig tills vidare i Gränna.

Jag utbildade hästar och ryttare den första delen av mitt liv fram till en fallolycka från häst där min nacke skadades allvarligt och alla mina kroppsfunktioner kom ur balans. Mitt liv förändrades radikalt, från att varit extremt aktiv med mitt arbeta med hästar bl a som dipl. Hästmassör, terapeut och tränare. Sakta började jag inse att önskan om att kunna återgå till samma aktiva nivå som före olyckan var inte möjlig eller rimlig, livet måste ta en annan väg och inriktning.

Under min rehabilitering kom jag i kontakt med många olika alternativa terapeutiska inriktningar. Terapier som har hjälpt mig till en viss del, men jag fann inte det helhetstänkande som fick mig att skapa en optimal hälsa utifrån den situation jag befinner mig i. Livet ledde mig till slut fram till Ayurveda och hem! En livskunskap och förståelse om vem jag är och vad som är bra för mig och möjligt i alla olika skeenden i livet med dess förändringar! För var dag på den visa Ayurvediska vägen gör den mig starkare kroppsligt och stabilare mentalt och mer själsligt förankrad.

Jag har sett det som en stor gåva att få delge livets livskunskap/"ayurveda och yoga" till alla som sökt vägen till sin optimala hälsa och andliga utveckling. Det är med en enorm tacksamhet jag har fått vara Vägvisare till alla fantastiska deltagare, som nu för vidare sin personliga kunskap och erfarenhet både privat och som Hälso- och Yogavägledare.

Tiden har nu kommit till att hästarna och djuren är tillbaka i mitt liv, så utrymmet delas nu mellan varat med djuren och att fortsätta förmedla kunskapen om Ayurveda och Yoga med hjälp av de som har studerat på skolan 😊.

Varmt Välkommen till skolan för att fördjupa din kunskap om hur livet kan levas optimalt för var och en i samklang med jorden och dess alla invånare <3Jennelie Gränshagen
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 076 814 41 53
E-post: jennasayurvediska@gmail.com
Hemsida: www.jennasayurvediska.se
    Jennas Ayurvediska på Facebook
    Jennas Ayurvediska på Instagram

Lycka och njutning är mina ord. Livet är här och nu ... här är jag! Mitt namn är Jennelie Gränshagen, kallad Jenna, och jag finns i Storebro i Småland.

På min lista med lyckliga och njutningsfulla saker står:
Laga mat och äta vegetarisk mat – gärna indiskt med mycket smaker
Uppleva och skapa musik - sjunga, dansa, chanta mantra, spela gitarr och harmonium
Spendera tid ute i naturen
Läsa böcker och studera – Ayurveda, Yoga, aromaterapi, personlig utveckling, ledarskap mm.
Vara i service – hjälpa och vägleda människor, fysiskt genom behandlingar, teoretiskt genom vägledning och dela kunskap som ger dig naturliga verktyg och insikter (vad som är bra för dig)
Inspirera till en välmående kropp, balanserat sinne och andligt medvetande via Ayurveda, Yoga och eteriska oljor
Dagliga selfcare ritualer
Upplevelser och resor - Jag drömmer stort och bjuder in dig att göra detsamma!

Jag uppmanar dig att skriva ner allt som gör dig lycklig och som ger dig njutning. Fundera vad du gör varje dag få att nå dit ... förändra din vardag så att den leder till mer lycka och njutning!

Jag är din Ayurveda Hälsovägledare - Yogavägledare och Massageterapeut. Diplomerad via Ayurveda School of Ancient Wisdom, certifierad och kvalitetssäkrad terapeut genom Svenska Friskvårdsförbundet. Jag är Brand Partner för Young Living och utbildad undersköterska.

Jag är lärare på Ayurveda School of Ancient Wisdom och erbjuder workshops och utbildningar inom Ayurveda och Yoga.Michaela Hedlund
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare

Mobil: 073 501 34 23
E-post: ayurveda@naturligtviseco.se
Hemsida: www.naturligtviseco.se
    Naturligtvis Eco på FB

Hej! Mitt namn är Michaela Hedlund. Jag bor tillsammans med min familj straxt utanför Örebro, nära naturen. Enda sedan jag var barn har jag haft ett stort intresse för djur, natur, människor och hur vi fungerar.

2007 kom hathayogan in i mitt liv och jag fick möjlighet att ha praktik hos min yogaterapeut under 1 år. Jag kom snabbt in på ayurveda och efter att jag mött Susanne Montelius på en hälsomässa ville jag veta mer! Hon hade sådan utstrålning och jag ville ha det hon hade. 2012 åkte jag på hennes grundkurs i ayurveda och jag blev såld direkt! Det kändes så enkelt och självklart och för första gången i hela mitt liv kändes det som att jag hade hittat hem.

2014 var jag klar med hela hälsovägledarutbildningen hos Susanne. Under åren har jag även fördjupat mig i menopaus ur ett ayurvediskt perspektiv, örter och huskurer, vilda växter, reiki healing och några ayurvediska behandlingar. 2019 utbildade jag mig även till ekologisk frisör. Idag arbetar jag främst på Naturligvis eco i Örebro, där jag driver mitt eget företag tillsammans med andra företagare inom hälsa.

Min stora passion är kvinnor och kvinnors hälsa i alla åldrar, inifrån och ut. Jag tittar alltid på helheten och älskar att stötta människor till att våga uppfylla sina drömmar. Att mötas i grupp och dela med oss av våra erfarenheter och inre resor är det bästa jag vet! Det händer så oerhört mycket när vi möts i sårbarhet och håller varandra i det.

Från hösten 2022 kommer du kunna gå grundkursen i ayurveda hos mig. Kursen är tillgänglig online, datum för fysiska träffar kommer inom kort.Anna van Berlo
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 076 869 89 99
E-post: anna@ayurveda-anna.se
Hemsida: www.ayurveda-anna.se
    Ayurveda-Anna på FB
    Ayurveda-Anna på Instagram

Hej! Mitt namn är Anna van Berlo. Mig hittar du på landet i Vallentuna strax utanför Stockholm. Förutom man och barn bor här även en hund och två katter.

Min resa har varit lite brokig, men det har gett mig mycket erfarenhet på vägen. Jag började min yrkesverksamma bana som damskräddare, råkade halka in på ekonomi/redovisning och blev kvar där i ca 30 år. 2016 påbörjade jag min resa till Ayurvedisk hälso- och Yogavägledare på School of Ancient Wisdom. Tanken var först att bara gå grundkursen, men jag insåg snabbt att jag ville veta mer, mycket mer. Det var så spännande och kändes så rätt! Hösten 2018 blev jag diplomerad hälsovägledare samt yogavägledare.

Jag är även utbildad i Marmabehandling. Året därefter valde jag att studera vidare inom yoga och är numer yogamassör samt lärare i Traditionell Hathayoga, Yinyoga och Restorative yoga. I april 2022 blir jag av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massageterapeut. Nu känns min verktygslåda komplett och det har varit en fantastisk resa!

Ayurveda ledde mig rätt i livet när jag inte riktigt visste vart jag var på väg. Det gav mig en större självkännedom och nycklar till en bättre hälsa. Mitt företag som varit helt inriktat på ekonomi är nu i en förändring där ayurveda, yoga och massage tar en allt större del.

Jag ser med glädje och värme fram emot att få guida dig in i ayurvedans värld.

Från hösten 2022 erbjuder jag online-kursens workshop steg 1-3 i Vallentuna, Stockholm.Carola Cikos Johansson
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 073 032 10 06
E-post: carola.1969@hotmail.com
Hemsida: www.solrosenshalsa.se

Från det att vi föds letar vi nyfiket efter kunskapen om livet = Ayurveda. Vi blir ett resultat av vad vi äter, tänker, säger, våra handlingar och val vi gör genom livets dans.

Jag är mitt i livet, 52 år och lever min dröm med min drömprins i vårt paradis på jorden, jag har landat och kommit HEM = en enorm tacksamhetskänsla har infunnit sig.

Allt föll på plats – den ena pusselbiten efter den andra under mina år med Ayurvedautbildningarna hos Susanne. Känner en ovärderlig tacksamhet för all kunskap och alla insikter som har manifesterat sig i kroppen, sinnet och själen.

Redan som liten hade jag eksem – de slängde ut katten, smorde in mig med diverse salvor, uteslöt citrusfrukter, var hos Homeopat, olika läkare men inget hjälpte då. Som 11-åring bestämde jag mig för att bli barnmorska – har alltid varit målmedveten. Läste till undersköterska, åkte sen till USA som aupair, gifte mig, skaffade två fina barn. Under åren i USA uteslöt jag kött, tränade 6 dgr/v på gym och min kropp mådde bra i värmen där. Kom hem igen och eksemet kom tillbaka i kylan och matkulturen här. Öppnade ett Gym 1999, kom i kontakt med yogans värld, 2004 var jag färdig Poweryogainstruktör. Skilde mig 2007, avvecklade gymmet 2008 – men behöll yogaklasserna. Åkte på yogaresor till Indien, Grekland. Var med som yogalärare på en annan yogaresa till Grekland. Gått Satyanandayogalärarutbildning under 5 års tid. Är utbildad medicinsk fotvårdsterapeut på yrkeshögskolan i Göteborg.

Driver idag Solrosens Hälsa mitt i centrum i lilla Tingsryd, Småland. Samt jobbar hemifrån vår gård – där jag har min yogasal med yogaklasser, erdjuder även där behandlingar, Tarmsköljninghelger, Yogaretreater, Tjejhelger, haft Trumbyggarkurs. Vägen slutar hos oss och det är en sjötomt med egen badplats, brygga. eldstad samt ett stort uterum.

Jag badar året om, jag älskar att odla,plantera och har en stor köksträdgård. Familjen – barn, barnbarn och föräldrarna är viktiga inslag i vår vardag.

Resultat: Genom Ayurvedans kunskaper har jag INGA eksem kvar idag. Vi har en sommarstuga med 7 bäddar där ni kommer att bo, gångavstånd till gården.

Ser väldigt mycket fram emot att få ha just dig här, förmedla, praktisera Yoga, Ayurveda i vårt paradis.Lucia Severed
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Hälsovägledare och Yogaterapeut

Mobil: 070 332 13 20
E-post: lucia@kkikk.se
Hemsida: www.kkikk.se
    KKIKK på FB
    KKIKK på Instagram

Hej! Jag heter Lucia Severed och är utbildad ayurvedisk hälso-och yogavägledare, kundliniyogalärare, mediyogalärare och psykosyntecoach. De utbildningarna ger mig rum att ägna mig åt min passion - att hjälpa människor att må bra.

Själv sökte jag den bästa läraren inom området när jag var rejält sjuk efter en lång och stressfylld period. Susanne Montelius öste ur sitt hav av kunskap och gav mig både hälsa, glädje och en ny riktning i livet.

Du hittar mig i Hamburgsund för yogapass varje vecka och för tysta retreats. Hälsovägledningen har jag både i Hamburgsund och Göteborg.

Vill du gå grundutbildningen på Västkusten så är du varmt välkommen till mig för fysiska möten och mentorskap. Det ser jag fram emot!Jessica Feufel
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Yogavägledare

Mobil: 070 810 09 24
E-post: jessica@yess-yoga.se
    Yess Yoga på FB
    Yess Yoga på Instagram

Hej! Mitt namn är Jessica Feufel och jag är en av lärarna på School of Ancient Wisdom. Du hittar mig i Hökerum som ligger mellan Ulricehamn och Borås i Västra Götaland.

Jag har arbetat som medicinsk sekreterare i 25 år och sedan 10 år tillbaka arbetar jag som utbildningsledare på Yrkeshögskolan i Borås. Då jag jobbat inom sjukvården under många år har jag alltid varit nyfiken på vad man själv kan göra för att förhindra att bli sjuk. Jag har ett stort intresse för friskvård och att hitta egna verktyg för att själv kunna hitta vägen till hälsa.

Och det var så jag började intressera mig för yoga och min yogaresa startade för många år sedan när jag hamnade på ett kundaliniyogapass. Yogapasset var helt magiskt och jag vet att jag kände att jag hade hittat något helt unikt. Kände mig så befriad och avslappnad. Nu hamnade jag i en period i livet då jag provade alla möjliga olika yogastilar och efter några år var det dags för min första yogalärarutbildning och efter detta började jag med mina egna grupper i hathayoga.

. Resan fortsatte då jag utbildade mig inom Mediyoga, barnyoga och yinyoga. Efter ett par år var det dags att ta det stora klivet och utbilda mig till kundaliniyogalärare. Jag hittade en utbildning i Varberg och det var här jag träffade Susanne Montelius för första gången. Susanne har en utstrålning som få och detta väckte min nyfikenhet. Jag förstod att hon var väldigt kunnig inom Ayurveda.

. Jag hade hört talas om ayurveda men visste inte så mycket om det. Ett tag efter yogautbildningens slut började jag leta information om ayurveda och försökte läsa några böcker men tyckte det var svårt att förstå. Jag visste att Susanne fanns på Gåvotomta med sin utbildning Ayurvedisk Hälsovägledare och jag började den 2017.

Att komma till Gåvotomta och att lyssna på Susanne när hon undervisar var som att komma hem. Jag blev helt uppslukad av all hennes kunskap och ville bara lära mig mer. Jag har gått steg 1-5 till Ayurvedisk Hälsovägledare och utbildade jag mig även till Ayurvedisk yogavägledare och det var nu som allting föll på plats, kundaliniyogan och ayurvedan bildar en helhet som man kan ta hjälp av i sin vardag för att balansera kropp och sinne.

Yogan har fått en ännu djupare innebörd för mig när jag ser sambandet mellan olika yogapass/kriyor när man kan koppla ihop dem med ayurvedans doshor, vata, pitta eller kapha och även kopplat till vilken årstid och vilka olika cykler vi befinner oss i. Som vi alla vet går livet upp och ner och vi behöver verktyg för att hantera olika perioder i livet. Här kan ayurvedan och kundaliniyogan hjälpa dig såsom den har hjälpt mig.

Idag har jag yogagrupper i Ulricehamn med omnejd. Du som har gått grundutbildningen kan komma till mig på workshopdagarna och jag ser fram emot att träffa just dig.Helené Andersson Ryttersson
Lärare & Samarbetspartner
Diplomerad Ayurvedisk Yogavägledare

Mobil: 073 159 95 19
E-post: helenergi@gmail.com
    Helenergi på FB
    Helenergi på Instagram

Hej! Jag heter Helené och har jobbat med kroppsbehandlingar inom svensk klassisk massage och zonterapi sedan 1998.

Ayurvedan hittade mig under en resa till Indien där jag fick njuta av olika ayurvediska behandlingar såsom Abhyanga, Shirodhara och Pinda Sveda.

Där och då tänkte jag inom mig själv ... tänk att få möjlighet att erbjuda dom här underbara behandlingarna i Sverige!

Jag började leta på nätet efter utbildningar på ayurvediska behandlingar och hittade Susanne och School of Ancient Wisdom. Jag gick både grundkursen steg 1-3 och den ayurvediska aromakursen innan jag gick kurserna i de olika terapeutiska behandlingarna som ayurvedan erbjuder. Utbildningarna har hjälpt mig att hitta hem till mig själv och idag lever jag som jag lär. Kurserna smakade mer och jag gick även utbildningen till Yogavägledare och idag är jag en av lärarna på School of ancient visdom och erbjuder olika workshops och utbildningar.
Företagsinformation

Postadress:

School of Ancient Wisdom AB
Brahegatan 52
563 32 Gränna

Företagssäte:

Gränna

Org.nr:

556716-6748

Momsreg.nr:

SE556716674801

Bankgiro:

5279-6364

Företaget innehar F-skattsedel

Besöksadress:

Adelöv Gåvotomta 1
573 98 Tranås


    School of Ancient Wisdom på Facebook